Pridaj sa k nám na TPP. Máme miesto pre nových kolegov, ktorí chcú s nami nosiť ekologické zajtrajšky. Viac info tu

Aby sa tvoj košík nestratil,
prihlás sa do svojho účtu. Prihlás sa

#1 Udržateľné tipy, alebo ako znížiť svoju ekologickú stopu

nosene_udrzatelnetipy

Téma udržateľnosti je dnes všadeprítomná. Možno aj Ty si kladieš otázky ako a kde začať a čo všetko vlastne musí človek dodržiavať.

Téma udržateľnosti je dnes všadeprítomná. Možno aj Ty si kladieš otázky ako a kde začať a čo všetko vlastne musí človek dodržiavať.

,, Svet však nekončí. Pokračuje ďalej. Avšak inak, pomalšie, s inými hodnotami.”

Popravde platí jediné. Začať. Začať od seba a pokračovať po častiach. Už len drobná vec, ktorú vo svojom bežnom správaní zmeníš bude krokom vpred. Krokom, na ktorý budú nasledovať ďalšie a nakoniec bude tvoje spotrebiteľské správanie i bežný život vo väčšom súlade s prírodou a planétou.

Krokom, za ktorým budú nasledovať ďalšie a nakoniec bude Tvoje spotrebiteľské správanie i bežný život vo väčšom súlade s prírodou a planétou.

Momentálne sme v situácii, kedy COVID-19 zmenil naše priority a pomohol nám prehodnotiť pohľad na svet i život ako taký.

Spoločenské dianie sa postupne vracia do bežných koľají. Môžeme sa postupne opäť stretávať s priateľmi, venovať sa svojim koníčkom, či chodiť do školy a do práce. Život po pandémii však bude iný. Samozrejme.

Budeme pracovať z domu určite viac, čím prispejeme k obmedzeniu každodenného cestovania automobilmi a znížime tak svoju ekologickú stopu, ktorá vzniká vypúšťaním CO2.

Už teraz môžeme vidieť, ako obmedzenie pohybu dokázalo pomôcť prírode opäť sa nadýchnúť po lynčovaní, ktoré sme jej desaťročia spôsobovali. A je len na nás, či sa k tomuto spôsobu života budeme chcieť vrátiť.

Naša planéta Zem je vo vesmíre (zatiaľ) jedinou možnou obývateľnou časťou, so všetkými prírodnými zdrojmi, ktoré ako ľudstvo potrebujeme

Aby sme tu mohli žiť my i naše deti a rodiny aj o niekoľko desiatok rokov, je na čase vrátiť Zemi späť náš ekologický dlh. Mali by sme zaceliť rany, ktoré sme našej planéte od nástupu industrializácie ako spoločnosť spôsobili.

V nasledujúcej sérii blogov sme pre teba pripravili inšpiráciu, ako aj ty môžeš začať žiť udržateľnejšie vo všetkých oblastiach života.

Existuje množstvo jednoduchých krokov, ako urobiť zo svojej kuchyne, obývačky, či šatníka lepšie miesto.

Chceš zistiť svoj dopad na životné prostredie?

Uhlíková kalkulačka

Kalkulátor ekostopy

Vodný kalkulátor

Aký je tvoj výsledok a na čom sa chystáš v najbližších dňoch popracovať?

Nič nezmeškaj

Prihlás sa na odber noviniek, neboj nepošleme ti žiadne otravné e-maily.
Iba ti raz týždenne donesieme čo máme nové.

Prihlásiť